Miami Pool — 50 år av kvalitetspooler Halva priset på utvalda produkter

Miami Pool 50-års jubileum

I år firar Miami Pool 50 år och det gör vi med halva priset på ett urval produkter. Ta del av våra fantastiska erbjudanden på kampanjsidan.

Till kampanjen

Miami Pool 50 år

Gunnar vägrade kompromissa med kvalitet

Med 50 års erfarenhet är Miami Pool Sveriges äldsta tillverkare av pooler. I fem decennier har vi utvecklat och förfinat tekniken och erbjuder i dag inte bara en kunskapsbaserad service utöver det vanliga, utan också marknadens mest hållbara produkter.
Allting började med poolimportören Gunnar Viklund. Han kunde inte hitta rätt kvalitet på poolstommar någonstans i världen – och bestämde sig för att tillverka dem själv.

Våra pooler skulle kunna vara så mycket bättre än vad de är i dag. Då gör jag det själv.

MIAMI POOLS GRUNDARE Gunnar Viklund inledde sin karriär som grossist på en lanthandel i Härnösand, men styrde snart stegen söderut och skolades in i tillverknings- och importindustrin på ett litet Stiga-kontor i Tranås. Han gjorde sig känd som en person med ypperlig fingertoppskänsla vad gäller intressanta produkter. År 1967 började han importera pooler från USA, men besvärades av att det var så svårt att föra in poolstommar. Dessutom ansåg han att de kunde göras bättre. Sagt och gjort, han vände åter hem till södra Norrland och startade en egen produktionslina i Timrå strax norr om Sundsvall. Gunnars son Ola började intressera sig för företaget redan som tioåring. Det som från början var ett sommarjobb utvecklades till en heltidstjänst på lagret i början av 80-talet.

Det stod sig naturligt att sonen Ola redan som tioåring
skulle börja att intressera sig för organisationen.

FEM ÅR SENARE tog Ola över ägandeskapet för Miami Pool och drev samtidigt igenom en nystart. Från att ha satsat stort på försäljning av solarium – Gunnar var den första i Sverige att importera solarium med parallella ljusrör i slutet av 70-talet – gick Ola tillbaka till rötterna och valde att fokusera helhjärtat på högkvalitativa och hållbara pooler. Genom åren har vi samlat på oss mängder av kunskap och erfarenheter och oförtrutet testat och utvecklat våra produkter med norrländskt hantverk och en grundmurat nyfiken inställning. Det har lett till lösningar som plockats upp av våra konkurrenter och en poolstomme som är helt enastående hållbar i det nordiska klimat vi lever i, med markförutsättningar som skiftar med årstiderna.

All vår produktutveckling och tillverkning av poolstommar, liners och poolskydd sker än i dag i Timrå. Dessutom sticker vi ut genom att kunna erbjuda dig speciallösningar, skräddarsydda efter dina behov eller din trädgårds unika förutsättningar. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig något mer än ”bara en pool”. Vi vill vara med dig hela vägen, från drömmen till spadtaget till frågorna som kan dyka upp när allt är på plats. Vi lovar att ta väl hand om dig.