Pooldelar Tillval

Pooldelar Tillval

GE DIN POOL DET LILLA EXTRA GENOM VÅRA TILLVAL

När du har valt poolmodell och de standarddelar som ingår är det dags att se över våra övriga tillval. Trappor, stegar, uppvärmningsutrustning, poolsarg och kanske en Jet Swim aggregat för motströmssimning.

Välj trappa eller stege

Trappor i olika utföranden

Trappan gör även att det är enklare att ta sig i och ur poolen. Perfekt för den som har lite svårt att använda en vanlig poolstege.

Våra trappor har samma hålbild som poolsektionerna så det är enkelt att bulta fast en trappa i poolsektionerna Både glasfibertrappor och våra inbyggda Magnelis trappor. Ett stativ som stöttar trappan och förenklar monteringen ingår om trappan levereras tillsammans med en av våra pooler. Om du skall montera trappen i en befintlig pool så levereras trappen utan hål. Tänk på att det går att montera en trapp från oss i en befintlig pool vid ett linerbyte.


"Våra inbyggda pooltrappor har blivit en stor succe´."


Nyhet 2016 - våra nya inbygga trappor! Stegar i all ära men inför säsongen 2016 kan vi stolt berätta att du nu kan beställa en trappa som är helt inbyggd med samma konstruktion och liner som poolstommen. Allt tillverkat med den senaste tekniken i vår egna poolfabrik i Timrå. Stabilare och dessutom rejält mycket snyggare tycker vi!

Stegar

Våra poolstegar finns i olika modeller. Dessa kan monteras även om du har en trappa i din pool. Ibland monterar vi flera stegar beroende på poolstorlek.

Till våra trappor och stegar


Välj rätt värmesystem

Ett enskilda system eller en smart kombination

Vattentemperaturen är helt avgörande för att du ska trivas i din pool. Gör dina val och ritningar ihop med oss. Vi har erfarenhet att sätta ihop de bästa kombinationerna för att optimera din uppvärmningsutrustning. Solvärme, elvärme värmeväxlare eller kanske en kombination

Maskinrum och rördelar

När du valt din pooldesign och utrustning ser man över och planera installationen. Rördelar, elanslutningar samt maskinrum för pumpar och/eller motströms aggregat etc kan behövas. Oavsett om du vill bygga din pool själv eller använda våra tjänster så behövs en installationsritning. Vi hjälper dig att snabbt och enkelt lägga till de delar som behövs.

Till värmesystemsidorna

Välj poolsarg

Gör din pool ännu exklusivare med rätt poolsarg

Poolsargen är en viktig detalj för utseendet. Tänk igenom val av färger och material så att den harmonerar med omgivande material, övrig trädgård och ditt hus. Vi visar gärna exempel från många tidigare poolbyggen.

Sortiment

Vårt sortiment innehåller flera olika modeller, material och färger. Standardsargen finns till alla våra poolmodeller samt även till 3 meters romantrappen. Den släta sargen finns till många av våra poolmodeller men inte till alla (till vilka framgår av poolsidorna). Standardsargen har haft under flera år och den har en upphöjning vid poolkanten. Den släta sargen är helt plan och har en rundad kant mot poolen, man bör välja den släta sargen om man tänker montera ett poolskydd med skenor typ Miami Cover II.

Montering

När man skall installera en stensarg på en pool som inte är rektangulär eller oktagon så skall man gjuta ett däck runt poolen som sargen sedan läggas på. För att underlätta gjutningen av däcket så rekommenderar vi att poolen kompletteras med kryssstag. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information när det gäller gjutning av ett pooldäck.

Att tänka på när man skall lägga en stensarg på en pool med runda sidor är att man kan få kapa vissa stenar för att få jämnbreda fogar, detta gäller även stensargen för trappor.

Till våra poolsarger


Välj Jet Swim

Gör din pool "större"

Jet swim eller jet stream är exempel av namn på aggregat för motströmssimning. Om Du inte har plats för en stor pool, finns möjlighet att göra den lilla poolen "oändligt stor" med hjälp av ett motströmsaggregat. Det är perfekt för långsimmaren men det finns även andra användningsområden. Håltagning i poolen ingår vid köp av en jet-stream i samband med poolköp.

En jetstream består av en mycket kraftig pump som tar vatten från poolen och pumpar detta tillbaka ut i poolen. För att öka effekten så blandas luft in i vattnet på ejektorvis. Du kan därmed reglera styrkan på vattenströmmen genom att reglera luftmängden. Jetstreamen startas från poolen med en pneumatisk brytare. Med pneumatisk menas en luftströmbrytare som påverkar en brytare som sitter i el-centralen med en luftimpuls.

Motströmssimning är ett mycket effektivt motionsredskap. Ca 650-1300 liter vatten per minut forsar in i poolen, vilket innebär en hastighet av ca 1,6m/sek 1,5 m framför jetmunstycket.

Till Jet Swim produkter