Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Så väljer du belysning till trädgården
Skapa en inbjudande utemiljö med trädgårdsbelysning
”Man har poolen till mer än att bara bada i”
”Att välja tak till poolen var en självklarhet”
”Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt”
Välja pooltak
Klorfri pool med Miami Pool och Baquacil
Poolmodeller för olika tomter
Pool i alla typer av trädgård
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Pool i alla typer av trädgård

Drömmer du om en egen pool men tror att trädgårdsytan är för liten, kuperad eller ligger för nära grannen? Det är inga problem! Det finns många olika former på pooler och de kan anpassas efter just din trädgård och dina behov.

Miami Pool Kidney ovan mark
Sluttande tomt eller mycket berg? Inga problem!

Många av våra kunder frågar om vilken typ av tomt de behöver ha för att kunna bygga pool. De flesta tror också att de inte kan ha pool för att de har en kuperad trädgård eller hus i suterräng, något som inte stämmer. I princip kan du bygga pool oavsett hur tomten ser ut, det handlar bara om att anpassa poolen efter behovet och förutsättningarna.

Bygga pool på sluttande tomt

Det finns två typer av poolkonstruktioner − en som grävs ner och en som byggs ovan mark. Har du en sluttningstomt och vill bygga pool i sluttning kan du till exempel gräva ner halva poolen där marken är som högst och ha andra halvan ovanför. Då gör vi ena halvan av poolen för ovanmarksmontage så att den blir självbärande.

Alternativ två är att du bygger in poolen med trall och fyller upp med jord mot den ”öppna” sidan så att poolen får stöttning på det viset. Då behöver du inte beställa en pool för ovanmarksmontage eftersom jordmassorna mellan trallen (eller stödmuren) väger ut vattentrycket.

Vill du läsa mer om vad som är skillnaden mellan en markpool och en pool för ovanmarksmontage kan du läsa artikeln här:
Markpool eller ovanmarkpool – vad är skillnaderna?

pool ovan mark
Miami Pool Rectangular på sluttande tomt.

Bygga pool på stening tomt

Att det är mycket sten i marken eller att bygga pool på bergig tomt är heller inget problem. Det som är mest problematiskt är om man måste spränga mycket, men med en bra markentreprenör är det inte heller något problem. Poolleverantörer som gör hembesök kan ofta se lösningar som man själv inte har tänkt på. Hos oss kan du givetvis boka kostnadsfritt hembesök där din lokala återförsäljare kommer ut och tittar på tomten.

Boka kostnadsfritt hembesök via din återförsäljare

Pool på blöt mark

Att bygga pool på väldigt blöt eller sumpig mark kräver mycket markarbete och en gedigen dränering. Har du väldigt blöt mark bör du talat med både din lokala återförsäljare och en markentreprenör som får titta på marken och avgöra vilka insatser som krävs.

Bygga pool nära tomtgräns

Har du en liten tomt eller vill bygga poolen nära grannarna eller en väg? En markpool kräver normalt sett inget bygglov vilket innebär att du får bygga den nära tomtgräns. Var dock noga med att kolla upp exakt vad som gäller i just din kommun innan du börjar bygga poolen. Bygger du nära grannarna rekommenderar vi, för grannsämjans skull, att du pratar med dina grannar och berättar om dina planer oavsett om bygglov krävs eller ej.

Du kan läsa mer om pool och bygglov i artikeln här:
Behövs bygglov för att bygga pool?

Oavsett om du bygger poolen nära grannarna eller en väg, allmänning eller dylikt är ett insynsskydd trevligt. Förutom att det hindrar folk från att se in skapar det också en mysig och ombonad känsla kring poolområdet.

Miami Pool Oval Pool
Tack vare staketet slipper man se vägen som ligger precis bredvid poolen.

Bygg drömpoolen

I vår konfigurator kan du sätta ihop det poolpaket som passar din tomt och dina drömmar bäst. Klicka på knappen nedan för att börja skapa ditt poolpaket.

Bygg drömpoolen