• Inga produkter i varukorgen.
large-desktop
desktop
small-desktop
large-tablet
tablet
small

Miami Pool » Köpa pool

Vi har varit aktiva inom poolbranschen sedan slutet av 60-talet, när vår grundare Gunnar Viklund importerade pooler från andra sidan Atlanten; USA. Väldigt snabbt märkte han dock att det svåra med detta var att importera själva poolstommarna och att de inte höll den höga kvalitet som han önskade. Fabriken i Timrå blev startsträckan för Miami Pool och än idag kan man köpa badpooler som har tillverkats under samma tak som då – med samma goda kvalitet. Köper du en pool från oss kan vi garantera att den håller för det svenska klimatet.

Miami Pool står för norrländsk hantverkstradition som möter en innovationslust som aldrig sinar och det är därför våra pooler i längden håller vad de lovar.

köpa pool

Köpa pool – Kostnad för poolbygge

Att anlägga en pool kan variera i kostnad och det är många olika faktorer som spelar in när en pools pris sätts. Här är några vanliga faktorer som spelar in för en markpool och dess pris (det vill säga alla steg för att bygga en under mark-pool):

  • Mätning: var ska poolen placeras och hur stor kan den vara? En noggrann beräkning måste göras på den givna tomten.
  • Grävning: poolgropen måste grävas med grävmaskin på den utvalda platsen på tomten.
  • Dränerat bärlager och dräneringsrör: Gropen fylls med cirka 150 mm dränerande material, exempelvis Makadam eller krossat singel för att ge poolen både stabil grund och god dränering. Om grundvattennivån kan stiga högre än poolens botten ska dräneringsrör läggas ut.
  • Stenmjöl: Ovanpå bädden med dränerande material läggs en markduk. Fyll därefter på med cirka 100 mm stenmjöl som packas med en markvibrator.
  • Poolstomme: montering av poolstommen måste göras när poolen kommit.
  • Bottenmatta: Poolstommen i sig har ingen botten utan byggs upp med stenmjöl. Ovanpå stenmjölet läggs en bottenmatta. Detta ger en plan och behaglig botten att kliva på.
  • Liner: den måttanpassade linern placeras in och poolen kan fyllas med vatten.
  • Utrustningsdetaljer och belysning: Allt eftersom vatten fylls upp monteras in- och utlopp samt poolens belysning. Tänk på att all el ska kopplas av en behörig elektriker.
  • VVS: en VVS-firma hjälper till med rördragningar och installation av reningsverk.
  • Maskinrum: däcket runt poolen byggs om det önskas ett sådant. Ett pumprum byggs för poolens tillbehör såsom pump och sandfilter.

kostnad poolbygge

Vad kostar det att bygga och anlägga en pool?

Du har säkert ställt dig frågan, vad kostar det att bygga en pool?

Vill du bygga en pool med hjälp av oss varierar poolpriserna. Här kommer dock en ungefärlig uträkning på vad det kostar att köpa en badpool från Miami Pool (priserna varierar beroende på dina val) och vad själva bygget kostar om du inte gör det själv:
Vi har kompletta poolpaket från cirka 65 000 kronor och uppåt för er som vill bygga pool.
Markarbete som utförs av en entreprenadfirma kostar från cirka 40 000 kronor och uppåt beroende på markens förhållanden, till exempel om man behöver spränga eller ej.

Att anlita någon som bygger poolen kostar från cirka 45 000 kronor.

Varför köpa badpool hos oss?

För oss på Miami Pool är det väldigt viktigt att du blir nöjd när du köper en pool hos oss. Därför ser vi till att kvaliteten på din pool lever upp till dess pris. Vi bygger våra pooler baserat på det växlande svenska klimatet och därför blir din pool en hållbar investering som gör att din pool i längden blir väldig prisvärd.

Hör av dig till oss för en offert på din nya pool eller beställ din drömpool direkt här på hemsidan.