Kvalitetsprodukter från NorrlandNoggrannhet i varje detalj

Miami Pool är vad som händer när norrländsk hantverkartradition möter en aldrig sinande innovationslusta. I 50 år har vi strävat efter att göra våra poolmodeller mer intressanta utan att någonsin rucka på kvaliteten. Genom att erbjuda långsiktig och personlig service, stor flexibilitet i utbudet och marknadens mest stabila poolstommar blir din nya pool en hållbar investering för både din fritid och värdet på din fastighet. Något annat nöjer vi oss inte med.

 

Rätt kunskap – inget krångel

Att anlägga markpool är en stor ekonomisk investering. Livet med pool, däremot, behöver varken vara krångligt eller kostsamt. Det enda du behöver är rätt information om vatten och poolkemi. Därför får du alltid all skötselinformation du behöver när du köper en pool av oss – och även personlig service långt därefter. Det tjänar du på i längden.

 

En pooltillverkare med miljöfokus

Vi har genomfört ett omfattande miljöarbete som lett till stora skillnader i vår dagliga verksamhet. Det har dessutom resulterat i att vi nu har ett större utbud av energisnåla produkter och att vi tagit fram den allra första miljöpoolen.

 

Inga dolda agendor

Kärnan i vårt familjeföretag är att kunna erbjuda dig riktigt god kvalitet och de allra smartaste poollösningarna. Vi är inte nöjda förrän du har ett gott och hållbart poolliv som passar just dig. Därför kan du lita på att vi inte försöker sälja på dig onödiga extraprylar som du inte behöver. Vi är transparenta i kommunikationen och anpassar våra lösningsförslag efter dina behov och hur din trädgård ser ut – ingenting annat.

 

Garanterad hög kvalitet

Vi är stolta över att kunna erbjuda marknadens mest hållbara poolstomme. Så pass stolta att vi erbjuder hela 25 års materialgaranti på den. Dessutom har vi utökat garantin på alla liners till fem år – oavsett om du använder din liner till en Miami Pool eller till en pool av annat varumärke.

 

Byggd i Timrå för nordiskt klimat

All vår tillverkning sker under samma tak i fabriken i Timrå strax norr om Sundsvall. Det betyder att vi vet hur de nordiska årstidernas skiftningar påverkar markförhållandena – och vi tar höjd för det i produktutvecklingen. Det är en enorm fördel för dig som planerar att skaffa pool i Sverige. Syd- och mellaneuropeiska tillverkare saknar ofta erfarenhet av vårt klimat och då måste poolerna kompletteras med extra förstärkning, till exempel en mur, innan de kan installeras i våra trädgårdar.

Våra markpooler behöver inget extrastöd för att klara klimatrelaterade tryckförändringar i marken. Dessutom är de utrustade med förankringsstag som fungerar som en formsäkring.
Även den dag då du behöver byta liner ser stagen till att poolen behåller formen.

 

Service som sträcker sig längre

Att anlägga en pool är oftast bara ett steg av många. Väljer du Miami Pool som leverantör har du alltid tillgång till återförsäljare i närheten och de är med dig hela vägen – från att pooldrömmen vaknat till dess att den anslutande pergolan står klar. Och eftersom vi sparar ritningar och tar med oss erfarenheter från alla tidigare poolbyggen kan du känna dig trygg i att vi har lösningar på alla eventuella problem och utmaningar som kan uppstå.

När du möter våra återförsäljare kan det mycket väl bli så att du får en helt ny uppfattning om möjligheterna i din trädgård. Många av våra kunder passar på att tänka till och utnyttja sina uteplatser på ett bättre sätt.

Förutom den långsiktiga personliga servicen har du alltid tillgång till mängder av skötselinformation i vår app. Där kan du ställa in dina poolmått för att räkna ut vilken mängd kemikalier du ska tillsätta samt beställa service. Ladda ner appen MiamiPool utan kostnad i App Store eller Google Play.

 

Vår framgångsfaktor: Miami Framework

Ända sedan Miami Pools grundare Gunnar Viklund avgjorde att dåtidens poolstommar kunde göras bättre – och därför startade sin egen tillverkning – har vi ägnat oss åt att förfina tekniken. År 2008 nådde vi ett genombrott och skapade den poolstomme som än i dag lämnar fabriken i Timrå: Miami Framework. Den är särskilt framtagen för att stå stabilt i det nordiska klimatet och måste inte, till skillnad från flera andra pooltillverkares modeller, förstärkas för att stå emot årstidernas skiftningar.

Miami Framework är tillverkad i stålplåt med ytbehandling av Magnelis – samma ämne som används vid tillverkning av vägtrummor och skyddsräcken där det krävs extremt hög motståndskraft mot korrosion. Faktum är att Magnelis bjuder på upp till tio gånger bättre korrosionsskydd än vad traditionella galvaniserade produkter gör. Resultatet är en poolstomme som du kan lita på. Lång tid framöver.

Våra pooler skulle kunna vara så mycket bättre än vad poolerna i branschen är i dag. Då gör jag det själv.

Med 50 års erfarenhet är Miami Pool Sveriges äldsta tillverkare av pooler. I fem decennier har vi utvecklat och förfinat tekniken och erbjuder i dag inte bara en kunskapsbaserad service utöver det vanliga, utan också marknadens mest hållbara produkter. Allting började med poolimportören Gunnar Viklund. Han kunde inte hitta rätt kvalitet på poolstommar någonstans i världen – och bestämde sig för att tillverka dem själv.

Miami Pools grundare Gunnar Viklund inledde sin karriär som grossist på en lanthandel i Härnösand, men styrde snart stegen söderut och skolades in i tillverknings- och importindustrin på ett litet Stiga-kontor i Tranås. Han gjorde sig känd som en person med ypperlig fingertoppskänsla vad gäller intressanta produkter. År 1967 började han importera pooler från USA, men besvärades av att det var så svårt att föra in poolstommar. Dessutom ansåg han att de kunde göras bättre. Sagt och gjort, han vände åter hem till södra Norrland och startade en egen produktionslina i Timrå strax norr om Sundsvall.

Det stod sig naturligt att sonen Ola redan som tioåring
skulle börja att intressera sig för organisationen.

Gunnars son Ola började intressera sig för företaget redan som tioåring. Det som från början var ett sommarjobb utvecklades till en heltidstjänst på lagret i början av 80-talet. Fem år senare tog Ola över ägandeskapet för Miami Pool och drev samtidigt igenom en nystart. Från att ha satsat stort på försäljning av solarium – Gunnar var den första i Sverige att importera solarium med parallella ljusrör i slutet av 70-talet – gick Ola tillbaka till rötterna och valde att fokusera helhjärtat på högkvalitativa och hållbara pooler.

Genom åren har vi samlat på oss mängder av kunskap och erfarenheter och oförtrutet testat och utvecklat våra produkter med norrländskt hantverk och en grundmurat nyfiken inställning. Det har lett till lösningar som plockats upp av våra konkurrenter och en poolstomme som är helt enastående hållbar i det nordiska klimat vi lever i, med markförutsättningar som skiftar med årstiderna.

Än i dag sker all vår produktutveckling och tillverkning av poolstommar, liners och poolskydd i Timrå. Dessutom sticker vi ut genom att kunna erbjuda dig speciallösningar, skräddarsydda efter dina behov eller din trädgårds unika förutsättningar.

Vi är stolta över att kunna erbjuda dig något mer än ”bara en pool”. Vi vill vara med dig hela vägen, från drömmen till spadtaget till frågorna som kan dyka upp när allt är på plats. Vi lovar att ta väl hand om dig.