juli 10, 2019

Miami Pool är Sveriges första miljödiplomerade pooltillverkare

Som första pooltillverkare i Sverige har Miami Pool miljödiplomerat sin verksamhet. Diplomet är utfärdat av föreningen Svensk Miljöbas och har bland annat resulterat i att Miami Pool nu har ett större utbud av energisnåla produkter och att de erbjuder Sveriges första miljöpool.

Den svenska pooltillverkaren Miami Pool har genomfört ett omfattande miljöarbete och diplomeras nu av föreningen Svensk Miljöbas enligt den nationella miljöledningsstandarden.

– Vi har under lång tid saknat ett miljöfokus inom poolbranschen. Därför bestämde vi oss för att själva börja arbeta med att ge plats för klimat- och miljöfrågor. Att vi som första poolföretag i Sverige miljödiplomerat verksamheten är ett viktigt steg i poolbranschens utveckling, säger Ola Viklund, VD på Miami Pool.

 

Nya arbetssätt och nya produkter

Miljöarbetet har förändrat verksamhetens arbetssätt och produkterna de tillverkar och säljer. Tillsammans har de anställda identifierat och utvecklat lösningar för att spara energi, förbättra återvinningsarbetet och minska deras miljöpåverkan. Sortimentet har breddats med flera energisnåla och hållbara produkter som hjälper kunderna att göra bra miljöval och minska sin energiförbrukning.

 

Miljöpoolen

Som en del i miljöarbetet har Miami Pool tagit fram Ecoline, den allra första miljöpoolen. Den består av deras hållbara poolstomme och ett utrustningspaket som gör driften av poolen så energieffektiv som möjligt.

– Vi funderar dagligen på hur vi kan förbättra våra pooler och med Ecoline kan vi erbjuda våra kunder en pool som har mindre negativ inverkan på miljön. Den drar bland annat mindre ström och töms inte på vatten på vintern, förklarar Ola.

Läs mer om Miami Pools miljöarbete här.

 

Kontakt

Sara Söderberg
Marknadsansvarig
060-515059
sara@miamipool.se

 

Bilaga

Pressmeddelande – “Miami Pool är Sveriges första miljödiplomerade pooltillverkare”