juli 10, 2019

Sveriges första miljöpooler

I mars släpper Miami Pool Sveriges första miljöpooler med låg energiåtgång och lång hållbarhet som kännetecken. En miljöpool från Miami Pool består av deras hållbara poolstomme och ett utrustningspaket som kallas Ecoline. I Ecoline ingår produkter som gör driften av poolen så energieffektiv som möjligt.

– Vi har valt ut en tyst och effektiv poolpump som har upp till 30 procent högre prestanda jämfört med andra standardpumpar. Vi har även lagt till en frekvensstyrning som gör att du enkelt kan reglera hastigheten på pumpen och på så sätt spara upp till 80 procent i energiförbrukning, berättar Sara Söderberg, marknadsansvarig på Miami Pool.

 

Lägre vattenmotstånd

Miljöpoolen är utrustad med ett större sandfilter och en ny sand som gör att vattnet renas mer effektivt och mängden kemikalier som behövs minskar. Dessutom är systemet utrustat med böjar istället för rörvinklar. Detta gör att vattnet lättare flödar genom systemet och att det går åt mindre energi för att driva cirkulationen.

 

Svensk tillverkning

Miami Pool tillverkar alla sina pooler i Sverige, vilket bidrar till korta transporter och ett lägre koldioxidavtryck än många andra pooltillverkare som har långa transporter.

– Vi tillverkar våra pooler för det svenska klimatet. Därför försöker vi också ständigt utveckla poolerna efter våra kunders behov. Ett exempel på det är att våra pooler inte behöver tömmas på vintern och att vi har en klorfri poolkemikalie som gör att du kan vattna med backspolningsvattnet. Det är två aspekter som är otroligt viktiga nu när det blir allt vanligare med bevattningsförbud i Sverige, avslutar Sara.

Läs mer om Miami Pools miljöarbete här.

 

Kontakt

Sara Söderberg
Marknadsansvarig
060-515059
sara@miamipool.se

 

Bilaga

Pressmeddelande – “Sveriges första miljöpooler”