• Inga produkter i varukorgen.
large-desktop
desktop
small-desktop
large-tablet
tablet
small
Bygg din drömpool - Testa vår poolkonfigurator Bygg din pool

Välj rätt poolskydd Poolskydd

Miami Pool » Våra swimmingpooler » Poolskydd

Poolskydd är något så mycket mer än bara ett skydd för poolen. Vår erfarenhet är att montering av poolskyddet ofta ger mycket mer till poolägaren utöver de säkerhetskrav som finns. Vattentemperatur, förlängd säsong, bättre poolekonomi och minskad skötsel är några av fördelarna. Låt oss göra ett förslag för din pool.

Nedan beskriver vi kort info om olika typer av poolskydd.

Lamellskydd

Lamellskydd är ett automatiskt skydd avsett för rektangulära pooler. Skyddet finns i två typer; En med ovanpå liggande montage och så finns det en version för montage i vattnet. Skyddet består av luftfyllda lameller (isolerar väldigt bra) som rullas upp på en vals på poolkanten eller i poolen. Poolskyddet klarar av att bära en vuxen människa (90kg) och är godkänt i flera europeiska länder som säkerhetstäckning.

Skyddet för kantmontage finns i fyra olika versioner. Manuell drift där man vevar in och ut skyddet, och den vanligaste med motor och eldrift. Det senare med motor finns även med batteridrift samt en variant med drift via solceller. Har du en trappa på en kortsida så kan du köpa till en trappflik för (gäller ej vår 1500 trappa). Poolskyddet levereras som standard i vitt men kan även fås i flera olika färgval.

Rollerskydd

Rollerskydden är ett halvautomatiskt skydd avsett för alla former av pooler i storlekar upp till 5 x 10 m (skyddet täcker poolen rektangulärt). Skyddet dras över poolen i en tamp och vevas ihop på ena sidan av poolen. Sedan kan skyddet flyttas om man så önskar. Skyddet förankras i ett antal fästpunkter på kortsidor- na, och består av ett antal dukar som har en bredd på ca 1 m. Dessa dukar har en kederlist insvetsad på var sida, sedan så har de tvärgående rören motsvarande kederspår som dukarna sitter fast i. Fördelen med denna konstruktion är att man får ett styvare rör samt att man slipper urspårningar för rören i duken, dessutom så kan man byta en liten duk om man skulle få en skada. Skyddet vilar inte på vattenytan utan vilar på poolkanten.

Dräneringshål gör att regnvatten inte blir kvar på skyddet utan rinner ner i poolen. Har du en trappa på en kortsida så kan skyddet anpassas för den. Miami Roller är inte ett vinterskydd.

Cover skydd

Coverskydden är halvmekaniska barnsäkra poolskydd. Skydden är mycket tillförlitligt och lättmonterat samt passar till nya och befintliga pooler.

Skydden dras ut över poolen med hjälp av ett rep och vevas sedan in. Skyddet kan lätt dras av och på av en person. Passar såväl rektangulära som friform poler. Skyddet har samma starka PVC duk som standardskyddet.

Tänk på att anpassa poolskyddet om du har en trappa. Coverskydden är inte ett vinterskydd.

Solfolie

Solfolien är tillverkad av halvtransparent polyetenplast som släpper igenom ljus från både solen och poolbelysningen. Poolvattnet direktuppvärms av solen. Folien fungerar samtidigt som värmeisolering. Även kemikalieförbrukningen reduceras. Solfolien används också till inomhuspooler och då främst för att förhindra onödig avdunstning.

Skyddet flyter på vattenytan och behöver ej fästas på något sätt. OBS ! Solfolien är ej ett barnsäkert skydd. Förväxla inte heller vår solfolie med billig förpackningsplast som är mycket tunn och ej behandlad för att klara av UV-ljuset från solen och kemikaliebehandlat poolvatten.

Solfolien levereras från oss i olika bredder men är konstruerat så att det lätt kan kapas till önskad bredd eller klippas in så att det passar en friformpool.

Pooltak

Pooltaken finns i många olika utföranden och storlekar. De har alla låga, plana och halkfria skenor, men finns även utan skenor där hjulen rullar direkt på underlaget. Materialet består av specialdesignade aluminiumprofiler och 10 mm, kanalplast eller klarplast.

Ett flertal dörralternativ finns. Dubbla halvautomatiska låssystem som låses med nyckel. Pooltaken är tillverkade i enlighet med de strängaste normerna för säkerhet och hållfasthet.

Fördelar med ett pooltak

Spar tid och pengar genom förenklat underhåll.
Gör det möjligt att använda poolen under en längre period, från sen vår till tidig höst, utan att öka kostnaderna för vattenuppvärmning.
Kapslar in och bevarar den värme som bildas av solens strålar och uppvärmt vatten.
Skyddar poolen mot UV-strålning, frostskador och försurning.
Fungerar både som sommar- och vintertäckning.
Gör det möjligt att snabbare och enklare täcka av/på poolen före och efter badet.

Pooltak finns tyvärr inte tillgängliga online. Kontakta oss för information och offert.

Ta hjälp av ett riktigt proffs - Hitta närmaste återförsäljare Hitta återförsäljare