Äga pool
Äga spabad
Använd klorfri spakemi
Byta vatten i spabad
Justera pH och alkalinitet i spa
Flocka spabadet mot grumligt vatten
Grumligt/mjölkigt vatten i spabad
Doseringsinstruktioner OxyBox
Rengöra spafilter
Uppstart av nytt spabad
Underhåll och skötsel av spabad
Rengöra rören i spabad
Hur mycket spakemi behöver du?
Inspiration
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Uppstart av nytt spabad

Första gången du startar ditt spabad ska du fylla på nytt vatten och dosera kemikalier. I den här videon går vi igenom vad du behöver göra.

 

 

Även om du använder den klorfria spakemikalien OxyBox kan du tillsätta några klortabletter när du fyllt på nytt vatten, till exempel SunWac 12 som är speciellt anpassad för spabad. Detta gör man för att snabbt desinficera det nya vattnet. För att få ett rent och klart spavatten kan du även tillsätta ett flockningsmedel, till exempel Bright & Clear. Om du bor i ett område med väldigt hårt vatten eller om du tar vatten från egen brunn kan det också vara lämpligt att tillsätta No Scale, ett medel som motverkar utfällningar av kalk och upplösta metallsalter. Du ska även mäta alkalinitet och pH samt justera dessa värden vid behov.

Byta vatten i spabad

När du har bytt vatten i ditt spa gör du på samma sätt med doseringen av kemikalier. Instruktionen i videon gäller alltså oavsett om badet är helt nytt eller om du haft det länge. Vill du läsa mer om hur du tömmer och fyller på nytt vatten i ditt spa kan du läsa artikeln nedan.

Byta vatten i spabad

Räkna ut kemikaliebehovet

Är du osäker på hur mycket kemikalier du ska dosera fortsättningsvis i ditt spabad kan du ta hjälp av spakemiberäknaren.