Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Bra baddjup i pool

Vad är egentligen ett bra baddjup i en hemmapool? 135 cm tycker vi är bäst. Genom åren har vi testat oss fram och kommit till slutsatsen att med en vattennivå på 135 cm kan familjen bada, leka, hoppa och simma.

 

135 cm är ett bra baddjup för pool
135 cm är ett bra baddjup i hemmapooler.

Många tycker att 150 cm låter som en bra och lagom vattenhöjd. Det många inte tänker på är att hemmapooler ofta används till bad och lek av hela familjen, och då menar vi att 150 cm är på tok för högt.

135 cm är bästa baddjupet

I en pool man har hemma på tomten vill de allra flesta kunna bada, leka, spela boll och busa. För att kunna göra detta bör du inte ha vatten ovanför axlarna. Någonstans i brösthöjd är egentligen absolut bäst om du ska kasta boll till exempel. Med det i åtanke, titta på bilden ovan.

135 cm är det optimala mellandjupet för hela familjen. Det är lite för djup för att barn och andra under 140-150 cm ska kunna stå på botten, men vår erfarenhet är att de mest hoppar omkring och plaskar som små vattendjur ändå. Är man 150 cm lång hamnar vattenlinjen ungefär i munhöjd. För övriga badande, d.v.s. alla som mäter över 160 cm, är 135 cm ett perfekt baddjup.

Har du en vattenhöjd som är 150 cm innebär det att bara de som är längre än 175 cm kommer att ha munnen ovanför vattenytan. Det är inte alls bra i en hemmapool som ska användas för bad och lek. Ja, förutsatt att inte hela familjen och alla som ska bada i poolen är längre än 185 cm då. I Sverige, där inte ens medellängden för en man är över 180 cm, menar vi att 150 centimeters vattennivå helt enkelt är för djupt.

Vi tillverkar våra pooler för svenska förhållanden och personer som bor i Sverige. Vi anser då att 135 cm vattendjup är bäst. Eller för att använda vårt svenska favoritord – lagom.