Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Sex anledningar att bygga pool på hösten

Det finns många fördelar med att planera och genomföra poolbygget under hösten, något många inte tänker på. Här delar sex av våra återförsäljare med sig av poolbyggartipsen du inte vill missa.

Miami Pool Eight 4671 åttaformad pool
Miami Pool Eight 4,6 x 7,1 meter med liner blå mosaik.

1: Du får ro att planera

Det är ofta mitt under sommaren man kommer på precis hur man skulle vilja ha det. Samtidigt har du gott om tid för att verkligen tänka igenom alla val eftersom poolen inte måste bli klar så fort som möjligt.

– Många berättar att de suttit ute på altanen med en kopp kaffe och drömt fram sin pool under sommaren. Väljer du att vänta till hösten innan du beställer har du gott om tid på dig att fundera, undersöka och utvärdera. Det är det som är så skönt med poolprojekt på hösten, du slipper stressa fram beslut och kan få det precis som du vill ha det, förklarar Maria på firma High & Deep i Glanshammar

2: Kortare leveranstider

På våren och sommaren vill alla köpa pool samtidigt. Om du väntar till hösten med att beställa din pool kan det föra med sig flera fördelar.

– Från april till midsommar ringer telefonen konstant, berättar Micke på Raskarums Pool & Spa i Skåne. På hösten är det inte lika många som köper pool. Därför blir ofta leveranstiderna kortare och vi får mer tid till att färdigställa poolprojektet, vilket gör att varken vi eller kunden behöver känna någon stress.

Miami Pool Kidney 4984 njurformad pool
Miami Pool Kidney 4,9 x 8,4 meter med liner Carrara.

3: Gräv- och byggföretagen finns tillgängliga

Att försöka få tag på ett företag som kan gräva en poolgrop i juni är som att försöka fånga en fisk i en fors med händerna.

– Att bygga pool på hösten är smart av flera anledningar, säger Per på Gäre Bygg i Skövde. På hösten har vi mycket mer tid över och chansen att vi ska kunna ta på oss ett poolbygge med kort varsel är större än under sommaren.

4: Bra om du ska bygga trall eller lägga sten

Om man väljer att gräva ner poolen tar det tid innan marken runt omkring sätter sig så pass att det går att bygga något runt poolen.

– Bygger man poolen på sommaren kan man få vänta hela säsongen innan det går att bygga trall eller lägga sten runt poolen. Bygger man på hösten hinner marken sätta sig till våren så att man kan göra klart det sista då, förklarar Markus på MH Pool i Mjölby.

Miami Pool Rectangular Rektangulär pool
Miami Pool Rectangular med liner Carrara och stensarg.

5: Tomten hinner återhämta sig

– En klar fördel med att bygga poolen på hösten är att tomten får en chans att återhämta sig, säger Dan på Arlanda Poolservice i Stockholm och förklarar vidare: På hösten börjar gräset ändå bli gult, så det gör inget att man kör in med en grävare. När våren kommer har gräset laddat under vintern, så även om man tvingats så nytt gräs tar det sig ganska snabbt så fort värmen kommer.

6: Badklar första varma sommardagen

– Den absolut främsta fördelen med att bygga en pool på hösten är ändå att poolen är redo så fort värmen kommer året därpå, säger Martin på Målabutiken i Kalmar som också säljer pooler. Känslan av att ta premiärdoppet i maj och veta att man har hela säsongen framför sig slår allt!

Miami Pool Oval Pool
Miami Pool Oval 3,5 x 7 meter med liner blå mosaik.

Vill du ha mer inspiration?

Beställ hem vår kostnadsfria poolkatalog eller hämta den hos närmaste återförsäljare idag.

Beställ Poolguiden