Äga pool
Äga spabad
Använd klorfri spakemi
Byta vatten i spabad
Justera pH och alkalinitet i spa
Flocka spabadet mot grumligt vatten
Grumligt/mjölkigt vatten i spabad
Doseringsinstruktioner OxyBox
Rengöra spafilter
Uppstart av nytt spabad
Underhåll och skötsel av spabad
Rengöra rören i spabad
Hur mycket spakemi behöver du?
Inspiration
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Använd klorfri spakemi

För både din och spabadets skull rekommenderar vi att du använder klorfri spakemi i ditt spabad. Med OxyBox får du rent och kristallklart vatten i ditt spabad, utan klorets bieffekter.

SpaCare OxyBox
SpaCare OxyBox – ett klorfritt alternativ till ditt spabad

SpaCare OxyBox är en klorfri kemikalie till spabad och swimspas. OxyBox är ett system som med aktivt syre ger dig ett rent, bakteriefritt poolvatten utan klorets bieffekter. Fördelarna med OxyBox är många, varför vi alltid rekommenderar att du använder detta till ditt spabad. Vi har sålt OxyBox i över 5 år, och hör dagligen från våra kunder att det fungerar jättebra, är enkelt att använda och att det ger en trevligare spaupplevelse än vad klor gör. Läs mer om alla fördelar med OxyBox nedan.

Enkelt och smidigt

Att dosera OxyBox är väldigt enkelt och kräver mindre jobb än vad klor gör. OxyBox består av två produkter, en vätska och ett pulver. Vätskan doseras en gång i veckan, pulver doseras med en skopa före bad. Mer än så är det inte. I övrigt mäter du pH och alkalinitet cirka en gång i veckan. Ytterligare en fördel gentemot klor är att OxyBox ger stabilare vattenvärden så du behöver inte justera pH och alka alls lika ofta.

Slipp klorlukten

Tack vare att OxyBox är en helt klorfri spakemikalie slipper du klorlukten från vattnet. OxyBox är näst intill luktfritt och lämnar inte efter sig någon doft alls på hud eller i håret såsom klor gör.

Bättre för spabadet

Klor sliter på spabadets akryl och förstör kuddar och lock. OxyBox har inte alls samma slitande effekt på spabadet vilket gör att du får ett bad som håller längre, ser fräschare ut och att du slipper lägga pengar på att köpa nya tillbehör.

Ingen hud- eller ögonirritation

Alla vet vi att man kan få röda ögon, klåda, grönt hår och svid i näsan efter att ha badat i vatten med klor. Detta slipper du med OxyBox eftersom det är mycket skonsammare mot såväl hud och hår som slemhinnor och luftvägar. Är du känslig mot klor är OxyBox absolut det bästa alternativet för dig.

Problemfritt vid utlandsresa

Ytterligare en stark fördel med OxyBox är att det är väldigt långtidsverkande. Om du har klor i ditt spa förbrukas detta på några dagar, även om ingen badar. Vid en utlandsresa eller om ni har spabadet vid stugan i fjällen eller på landet betyder det att någon granne behöver gå dit några gånger i veckan och mäta vattenkvaliteten och dosera klor. Med OxyBox slipper ni detta. Om ingen badar och locket ligger på klarar sig badet utan att reningsvätskan doseras i cirka 2-3 veckor. Det samma gäller såklart även om ni har badet hemma. Är det ingen som badar kan du utan problem låta badet stå utan att du behöver oroa dig för vattenkvaliteten.

Prisvärt

Eftersom OxyBox-produkterna doseras så sällan är det ett mycket prisvärt alternativ. Vid bad cirka två gånger i veckan kan du räkna med att OxyBox kostar runt 100 kronor i månaden, eller 1200 kronor på ett år. Även om det är något dyrare än klor gör OxyBox att du inte behöver dosera lika mycket pH- och alkalinitetsreglerande medel vilket totalt innebär att summan för din kemikalieförbrukning sannolikt kommer att ligga på samma nivåer som med klor, eller till och med något lägre.

Testa själv

Gör som så många andra nöjda spakunder och testa OxyBox själv.

Beställ OxyBox