Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Så väljer du belysning till trädgården
Skapa en inbjudande utemiljö med trädgårdsbelysning
”Man har poolen till mer än att bara bada i”
”Att välja tak till poolen var en självklarhet”
”Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt”
Välja pooltak
Klorfri pool med Miami Pool och Baquacil
Poolmodeller för olika tomter
Pool i alla typer av trädgård
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Skapa en inbjudande utemiljö med trädgårdsbelysning

För att skapa en inbjudande utemiljö, oavsett om du har en pool eller ej, behövs olika typer av belysning. Kombinera olika typer av lampor för att belysa utvalda delar i din trädgård och skapa variation som får besökarna att hänföras. Du kan tillexempel belysa träd och buskar med kraftfulla markspottar, använda diskreta däcklampor för att belysa ditt trädäck och montera ljusslingor för att skapa ett skimmer i trädgården.

 

Lightson garden utebelysning trädgårdsbelysning
Skapa en varm och inbjudande utemiljö i din trädgård med utomhusbelysningen från svenska LightsOn.

Med trädgårdsbelysning från svenska LightsOn kan du enkelt, snabbt och smidigt  göra just detta och skapa en hel utemiljö med belysning från högt till lågt. Alla armaturer har energisnåla LED-lampor och belysningen drivs med 12 Volt, så du kan enkelt koppla ihop systemet direkt från ett vanligt eluttag anpassat för utomhusbruk. Utebelysningen från LightsOn är anpassad för vårt skandinaviska klimat och håller mycket hög kvalitet samtidigt som produkterna är prisvärda och energisnåla.

Så fungerar det

Systemet är helt Plug & Play, vilket betyder att du själv kan sätta ihop kablarna och lamporna utan problem. Du behöver en transformator som omvandlar starkström till 12 V. Därefter kopplar du ihop dina lampor med kablar och övergångar så att det passar dina önskemål. Ett tips är att även koppla till en ljussensor efter transformatorn så slipper du tänka på när ljuset ska tändas och släckas. Det bestämmer solen åt dig.

Planering

  1. Välj de lampor du vill ha.
  2. Räkna ihop armaturernas totala antal watt och välj en transformator som passar ditt behov (se hur du räknar ut hur stor transformator du behöver under rubriken “Välj transformator”. Vill du utöka ditt system i framtiden kan det vara klokt att välja en större transformator direkt.
  3. Lägg efter behov till kablar, grenkopplingar, ljussensor  eller dylikt. Det kan hjälpa att rita ut en skiss över din trädgård och rita in belysningen för att se vad för tillbehör du behöver för att koppla ihop systemet.
LightsOn koppla ihop belysning
Att koppla ihop belysningen från LightsOn är enkelt och du kan när som helst bygga på systemet med ytterligare lampor.

Välj transformator

Du behöver alltid en transformator i början av ditt Garden Plug & Play-system. Transformatorn sätter du direkt in i ditt 230 volt-stickuttag. Transformatorerna omvandlar starkström (230 volt) till svagström (12 volt).

Hur många lampor kan kopplas till en transformator?

För alla armaturer finns markerat hur många watt de konsumerar. Lägg ihop dina armaturers totala antal watt. Denna summa får ej överstiga transformatorns kapacitet (watt-tal). För maximal livslängd rekommenderas att 15% outnyttjad kapacitet lämnas i transformatorn. För att räkna ut det dividerar du transformatorns watt-tal med 0,85. Det ger alltså följande maxbelastning för våra transformatorer:

Transformator 21 watt (21 VA). rek. maxbelastning 18 watt
Transformator 60 watt (21 VA), rek. maxbelastning 51 watt
Transformator 105 watt (21 VA), rek. maxbelastning 90 watt

Kan jag placera transformatorn var jag vill?

Transformatorn är konstruerad för utomhusbruk och behöver inte skyddas för regn och fukt. Tänk dock på att du måste ha en stickkontakt för utomhusbruk om den placeras utomhus. Detta gäller alltså även om kontakten är skyddad från regn, till exempel under ett tak.

Apollo Trädgårdsbelysning från LightsOn
Apollo Trädgårdsbelysning är en dekorativ belysning för rabatter, krukor m.m. Används med eller utan hatt.

Installation

Du kan enkelt och snabbt installera systemet och få en vackert upplyst trädgård på kort tid med LightsOn Garden Plug & Play. Hos oss hittar du ett komplett utbud av lampor för utemiljöer samt kablar och kopplingar som ger dig så många utbyggnadsmöjligheter som bara är möjligt. För att installera belysningssystemet behövs varken verktyg eller elektriker.

  1. Sätt lamporna på plats i trädgården.
  2. Koppla ihop kablarna. De är försedda med enkla och vattentäta skruvkopplingar.
  3. Plugga i transformatorn i ett jordat 230V-uttag.
  4. Gräv, om så önskas, ner kablarna i marken eller dölj dem på annat vis.

 

Start pack LightsOn trädgårdsbelysning
Start pack LightsOn trädgårdsbelysning är ett set med två spotlights, transformator och grenkabel.

Hur många kablar kan jag koppla ihop?

Då systemet är utrustat med rejäla kablar samt att alla armaturer är baserade på LED-teknik kan du utan problem ha en total kabellängd på upp till 50m.

Behöver jag gräva ner kablarna?

Systemet drivs av 12V-spänning. Det är fullständigt tryggt för såväl människor som djur. Du behöver inte gräva ner kablarna, men det ser snyggare ut om du döljer dem med bark, jord, singel etc. I gräsmattan kan du gräva ner kablarna några centimeter för att slippa problem med gräsklipparen.

Twiggy trädgårdsbelysning
Twiggy trädgårdsbelysning ger ett dekorativt sken, passar perfekt i prydnadsgräs, buskar och stora perenner. 2-pack.

Om jag har köpt ett komplett set, kan jag lägga till fler lampor?

Den transformator som medföljer de kompletta paketen är avsett för just dessa armaturer. Lägger du till fler armaturer så kontrollera att totalsumman watt på armaturerna ej överstiger transformatorns kapacitet. Om så, komplettera med en större transformator.

Hur vattentåligt är systemet?

Ett system är aldrig starkare än dess svagaste länk. Detta har vi tagit fasta på och sett till att alla komponenter är fullständigt vatten- och snötåliga med IP-klassning 44 och uppåt. Detta innebär att de trivs bra oavsett väder.

Straw trädgårdsbelysning är ett mycket populärt set med tre st ljusstrån som skapar wow-känsla i trädgården.

Ger LED verkligen ett varmvitt ljus?

För en del år sedan gav LED oftast ett kallt, blåaktigt sken. En snabb teknisk utveckling innebär att alla de armaturer vi erbjuder, lyser med det varmvita behagliga sken som vi är vana vid från traditionella ljuskällor. Ett tips är att titta på Kelvin-skalan som ofta står på förpackningarna. Vi använder 3000 Kelvin vilket räknas som varmvitt ljus. I ljusslingorna är det något varmare ljus.

Kan jag byta ut lamporna?

De allra flesta armaturerna har integrerade ljuskällor. Dessa kan inte bytas ut. De håller väldigt länge då samtliga armaturer drivs av LED-lampor. En vanlig halogenlampa har en livslängd på ca 2000 h och brukar hålla i något år eller två. Våra LED-lampor har en livslängd på över 20.000 h, alltså 10 gånger längre.

Lämnar ni garanti?

Vi lämnar 2 års garanti för samtliga artiklar vid fabrikationsfel.

Saturnus pollare silver
Saturnus pollare silver passar perfekt för att lysa upp gångar, garageuppfarter och entrén.

Vill du se hela vårt belysningssortiment?

Vi har allt från markspottar till fasadbelysning och dekorativ belysning till din trädgård. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med att bygga ihop ditt belysningssystem.

Till trädgårdsbelysningen