Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

En poolstomme i världsklass

Vår poolstomme, Miami Framework, är tillverkad av två mm tjock stålplåt med en ytbehandling av Magnelis. Magnelisbehandlingen gör att stommen har extremt hög motståndskraft mot korrosion, något som gör vår stomme till en av marknadens mest hållbara stålpool. Detta är en klar fördel jämfört med andra poolstommar, till exempel sådana i trä som kan börja ruttna när de är nergrävda i marken. Dessutom tillverkas alla våra poolmodeller med Miami Framework, så oavsett vilken modell eller storlek du väljer kan du känna dig trygg med ditt köp.

Miami Pool poolstomme i stål

1. Färdigstansade hål för utrustningsdetaljer

Stommen levereras med färdigstansade hål för både belysning och utrustningsdetaljer såsom in- och utlopp. Detta gör bygge och montering mycket enklare eftersom du slipper såga ut alla hål själv. Dessutom är det så att om du själv sågar i ytbehandlad plåt riskerar du att skada det skyddande ytskiktet, vilket gör stommen känsligare mot korrosion. Eftersom vi levererar plåtar med färdigstansade hål kan du känna dig trygg med att en pool från oss alltid har bästa möjliga skydd. Du kan även vara säker på att alla utrustningsdetaljer hamnar på rätt ställe i poolen så att vattenflödet blir det bästa möjliga.

2. Sektionerna

Grunden i poolstommen består av plåtsektioner. Standardsektionen är 1 meter bred vilket ger en stabil konstruktion som dessutom är enkel att bygga och hantera. Sektionerna är specialdesignade för enkel montering och fogas samman på ett smidigt sätt med bult och mutter i förstansade och gängade hål. Denna lösning gör bygget av poolen både enklare och snabbare. Givetvis ingår bult, muttrar och brickor i leveransen.

3. Stag

Vår poolstomme är utrustad med förankringsstag som fungerar som en formsäkring. Även den dag då du behöver byta liner ser stagen till att poolen behåller formen. Hos oss ingår detta som standard och är självklart inget du behöver betala extra för.

4. Belysning

Du väljer själv hur många lampor du vill ha i poolen och var de ska vara placerade. Tänk på att inte placera belysning så att den bländar mot en uteplats eller dylikt.

5. Liner

Poolens insida kläs med en färgad poolduk, så kallad liner. Vår liner tillverkas i högkvalitativ PVC-folie som är 0,75 mm tjock.

6. Under- och överliggare

Under och ovanpå sektionerna placeras så kallade under- och överliggare. Dessa gör poolstommen ännu stabilare och bidrar till att den håller formen. I överliggaren fästs även snap-in-listen som man sedan hänger fast linern i.

7. Snap-in-list

Snap-in-listen används för att fästa linern i poolen och underlättar arbetet vid linermontering.

8. Bottenmatta

Poolstommen i sig har ingen botten utan byggs upp med stenmjöl. Ovanpå stenmjölet läggs en bottenmatta och sedan kommer linern. Detta ger en plan och behaglig poolbotten att kliva på.

9. Dräneringsrör och återfyllnadsmassor

Om grundvattennivån kan stiga högre än poolens botten bör dräneringsrör läggas ut. När poolbygget är klart fyller du upp runt poolen med dränerande material, exempelvis sand, singel eller grus.

Bygg din pool

I vår poolkonfigurator kan du själva bygga din drömpool och se pris direkt. Där kan du bland annat välja form och storlek, antal lampor och vilken färg på liner du vill ha. Om du vill ha hjälp att sätta ihop ett poolpaket hjälper din återförsäljare dig gärna.

Bygg drömpoolen