Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Välj en svensk miljöpool

Anledningarna att välja en svensktillverkad miljöpool är många. Du får bland annat en pool med marknadens stabilaste stomme, en energieffektiv poolpump du kan styra hastigheten på och ett system som gör att vattnet flödar med mindre motstånd. Tack vare detta sparas både energi och pengar, något som är bra både för dig, din plånbok och vårt klimat.

Miami Pool miljöpool
Miami Pool miljöpool – i detta fall en rektangulär 4×8 med invändig hörntrappa, plastdetaljer och sandfärgad mosaikliner.

Pool med låg energiförbrukning

Vår miljöpool består av vår hållbara plåtstomme och ett utrustningspaket som kallas Ecoline. I Ecoline ingår flera produkter som gör driften av poolen så energieffektiv som möjligt. Detta innebär att alla våra poolmodeller och storlekar kan göras till miljöpooler. Allt du behöver göra är att välja Ecoline som utrustningspaket i vår konfigurator.

Bygg drömpoolen

Styr hastigheten på pumpen och spara energi

Vi har valt ut en tyst och effektiv poolpump som har upp till 30% högre prestanda jämfört med andra standardpumpar. Utöver detta ingår en frekvensstyrning som enkelt låter dig reglera hastigheten på din pump. På så sätt kan du spara upp till 80% i energiförbrukning och samtidigt öka pumpens livslängd.

Lägre vattenmotstånd ger minskad energiförbrukning

I Ecoline ingår även ett sandfilter som är större än normalt och en ny typ av filtersand som renar vattnet effektivare. Detta gör att vattnet möter mindre motstånd när det pressas genom filtersanden. Ett lägre vattenmotstånd innebär att pumpen inte behöver jobba lika hårt och att du därför sparar energi. Dessutom är poolsystemet utrustat med rörböjar istället för vinklar. Böjarna gör att vattnet inte behöver “stanna upp” på samma sätt. Tänk dig själv när du kommer till en korsning i en cykel eller bil. Om det är en tvär sväng måste du bromsa mycket mer än om det är en mjukare sväng, mer som en böj. Vattnet fungerar på samma sätt. All denna utrustning gör tillsammans att vattnet flödar mycket lättare genom systemet och att det går åt mindre energi för att driva cirkulationen.

Fördelar med en svensktillverkad pool

Vår poolstomme, Miami Framework, är en av marknadens mest hållbara poolstommar. Det innebär att du kan känna dig trygg med att du har en stomme som kommer att hålla i flera decennier. Dessutom bidrar den svenska tillverkningen till att vi har kortare transporter än många av våra konkurrenter som importerar poolstommar och att vårt koldioxidavtryck därför är lägre.

Minskad vattenförbrukning

Till skillnad från våra konkurrenter ska en Miami Pool ska aldrig tömmas på vintern. Detta innebär att du sparar tio tusentals liter vatten varje år. Använder du dessutom den klorfria kemikalien Baquacil i poolen kan du vattna med backspolningsvattnet. I dessa tider då det blir allt vanligare med bevattningsförbud är detta mycket praktiskt och resulterar i att du gör av med mindre vatten.

Vill du veta mer eller få offert på en miljöpool? Kontakta din lokala återförsäljare idag så kan de hjälpa dig.

Hitta återförsäljare