Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Köpa pooltak
Fördelar med pooltak
Tillval till Diamant pooltak
Välj dörr till pooltaket
Lär dig om pooltakets olika delar
Så väljer du storlek på pooltak
”Att välja tak till poolen var en självklarhet”
Välja pooltak
Vanliga frågor om pool

Fördelar med pooltak

Varför ska man välja pooltak? Förläng poolsäsongen, minska kostnaderna för uppvärmning, öka säkerheten och minska kemikalieförbrukningen. Dessa är några av de vanligaste sakerna en poolägare strävar efter. Med ett pooltak får du alla dessa fördelar, samt några till. I den här artikeln berättar vi mer  om varför pooltak är så bra.

 

Miami Pool pooltak energismart poolskötsel
Få ut det mesta av din pool med ett lättskött och högkvalitativt pooltak från Diamant, ett av Europas ledande företag inom pooltakstillverkning.

Längre poolsäsong med pooltak

I Sverige är vårt klimat en av de främsta anledningarna till varför du bör investera i ett pooltak. Med ett pooltak kan du starta poolen tidigare på våren och bada långt in på hösten när alla andra stängt sina pooler för länge sedan. Tack vare den fördelaktiga miljön som skapas under pooltaket får du en betydligt längre badsäsong utan höga uppvärmningskostnader.

Sänkta uppvärmningskostnader med pooltak

Med ett pooltak sänks uppvärmningskostnaderna tack vare flera faktorer. Först och främst värms luften inne i taket upp av solen vilket gör att vattnet värms upp effektivt helt utan att en värmepump eller dylikt behövs. Dessutom hindras värmen i vattnet från att stråla ut i luften. Nattetid, då vi har som störst temperaturdifferens mellan poolvatten och omgivande luft, fungerar pooltaket som isolering.  Detta innebär att temperaturförlusten minskar.

Säkerheten ökar med ett pooltak

Enligt plan- och bygglagen ska en pool omges av ett staket eller förses med någon typ av poolskydd som förhindrar att någon ramlar i poolen. Med ett pooltak från Diamant får du ett stabilt och robust skydd som gör att du kan känna dig trygg. Våra pooltak har idag låsbara dörrar och låsbara sektioner som standard. På så sätt kan du utan att behöva oroa dig för att djur, barn eller andra av misstag ska hamna i poolen när du inte är hemma.

Minskad kemikalieförbrukning med ett pooltak

När du har pooltaket stängt över poolen hamnar i princip ingen smuts, pollen eller andra partiklar i poolen. Detta innebär både att mängden arbete minskar eftersom du inte behöver dammsuga upp smuts lika ofta, samt att kemikalieförbrukningen minskar eftersom vattnet är renare.

Bada vid dåligt väder

Det finns få saker som är så mysiga som att ta en stilla simtur i poolen medan regnet smattrar mot pooltaket. Väljer du ett lite högre pooltak, exempelvis Symphonie eller Praktik, kan du utan problem bada under taket. Detta är fördelaktigt både vid kallare temperaturer och vid regn. Under pooltaket är det alltid behagligt och varmt.

Pooltak fungerar som skydd året om

Väljer du ett högkvalitativt och robust pooltak kan du använda det som skydd året runt. Detta innebär att du alltså kan använda det även på vintern. På så sätt slipper du investera i två skydd (ett för sommaren och ett för vintern som man annars har) och du slipper arbetat med att släpa fram tunga vinterplåtar. Tänk dock på att pooltaken inte klarar hur mycket snö som helst, framför allt inte om det är tung blötsnö. Ta därför för vana att borsta bort den snö som kommer på pooltaket ofta.

 

Pooltak Linie med förlängningsskena
Pooltak Linie med förlängningsskena

Fördelar med Diamant pooltak

Med mer än 20 års erfarenhet av branschen vet företaget Diamant hur man på bästa sätt tillverkar pooltak som kombinerar stil och styrka. De högkvalitativa pooltaken har en solid och tålig konstruktion, framtagen för att klara även de hårdaste klimaten. Den stora flexibiliteten i utbudet gör att du kan designa pooltaket som du vill – och dessutom få 10 års garanti på takkonstruktionen. Du kan bland annat välja typ av dörröppning, färg på aluminiumprofilen samt typ av glas och färg på glaset. Många av alternativen är dessutom standardval och ingår i priset. Ytterligare en fördel är att våra pooltak levereras hem till dig monterade i sektioner. Det gör monteringsarbetet väldigt mycket enklare och snabbare.

Vårt stora utbud av pooltak i olika former, storlekar, färger och funktioner säkerställer att du ska kunna hitta det tak som passar din trädgård och poolmiljö bäst. Kontakta närmaste återförsäljare för offert.

Hitta återförsäljare