Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Så väljer du belysning till trädgården
Skapa en inbjudande utemiljö med trädgårdsbelysning
”Man har poolen till mer än att bara bada i”
”Att välja tak till poolen var en självklarhet”
”Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt”
Välja pooltak
Klorfri pool med Miami Pool och Baquacil
Poolmodeller för olika tomter
Pool i alla typer av trädgård
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

”Att välja tak till poolen var en självklarhet”

När familjen Stier köpte sitt hus var målet alltid att skapa en utemiljö där de kunde njuta hela somrarna. Eftersom hela familjen älskar att bada bestämde de sig för att bygga pool. Att hitta en leverantör med produkter av hög kvalitet och gedigen kunskap var viktigt och då föll valet på Miami Pool. För att kunna bada trots lägre temperaturer valde de till ett pooltak och under det har de badat många ljusa sommarnätter.

 

Familjen Stier byggde pool för att skapa en utemiljö där de skulle vilja vara hela somrarna. Visst har de lyckats?!

Hur gick det till när ni bestämde er för att skaffa pool?

– Vi har två små barn och har nyligen flyttat från Stockholm till Sundsvall. Vi bor lite avsides och trivs så otroligt bra hemma på somrarna. Den svenska sommaren är ju speciell. Därför ville vi skapa en miljö där man verkligen kan vara och njuta hela sommaren. Både vi och barnen älskar att bada, så därför var närheten till havet viktig när vi köpte huset. Dock är det ju inte alltid så skönt att bada i havet. Det blir sällan så varmt som man önskar. Därför kändes det naturligt att titta på att skaffa pool.

Hur valde ni poolföretag?

– Vi letade efter ett företag som kunde leverera en pool av hög kvalitet och hjälpa till med bygget. Det som var viktigt för oss var att hitta en lokal leverantör eller återförsäljare med gedigen poolkunskap. Tittar man på poolleverantörer i samma prisklass är slutprodukterna oftast ganska lika. Det som gör stor skillnad är personen som står där och att man får bra kontakt. Att köpa poolen är ju bara början. Vi ville känna oss trygga med att vi hittade någon som vi kunde få hjälp av även efter att poolen var klar. Därför föll valet på Miami Pool och den lokala återförsäljaren. 

 

Familjen Stier valde pooltaket Symphonie. Förlängningsskenorna göra att de kan skjuta av hela taket från poolen.

Hur kom ni fram till vilken pool ni skulle ha?

– Vi valde en rektangulär pool som är 4×8 meter med invändig gaveltrappa. Poolen är placerad precis i en slänt ner mot havet och 4×8 meter var en så stor pool som det gick att få plats med på ett bra sätt. Vi hade tittat på 4×10 meter först, men när återförsäljaren kom ut på hembesök rekommenderade han att vi skulle välja 4×8 meter just för att det skulle passa bäst på tomten. 

 

Pooltaket är med klarglas och antracitfärgad aluminiumprofil. Tack vare detta kan familjen bada även på kvällar och på hösten då det blivit kallare i luften.

Varför ville ni ha pooltak?

– Att välja tak till poolen var en självklarhet från början. Vi ville kunna bada sent på hösten och på kvällarna när det är kallare. Innan köpet funderade vi något år på hur vi ville ha det och vi spenderade många timmar med att undersöka, läsa på poolforum och så vidare. Det verkade då som att de som har tak nyttjar sina pooler mycket mer. Vi ville också ha en pool med lite underhåll och jag har förstått att just ett tak gör ganska stor skillnad underhållsmässigt. 

Vad tycker ni är fördelarna med pooltak?

– Vi har mycket träd runt poolen. Hela altanen är fylld med löv och frön, men inget hamnar i poolen tack vare taket. Det är verkligen jätteskönt, det är bara att dra av taket när man vill bada. Vi valde ett mellanhögt tak så att vi kan bada under taket också. Det spelar ingen roll om det blåser eller regnar. Jag och min fru har badat under taket många kvällar och nätter när barnen har somnat, det är så härligt!

Vad är det bästa med att ha pool?

– Det är glädjen det ger barnen, de älskar verkligen poolen. Det ger en helt ny möjlighet till avkoppling hemma, jag älskar det med. Man slipper stressa iväg och packa för att åka hela familjen till stranden. Det är de små sakerna som gör det. När man kommer hem en varm sommardag efter jobbet och tar ett dopp. Det är väldigt avstressande. 

– Ytterligare en bra sak med poolen är att barnen redan lärt sig simma. De är sju och fem år gamla. Den äldsta, sonen, gick på simskola innan vi skaffade pool, men han lärde sig aldrig simma så som han kan nu. Nu dyker han och plaskar helt utan oro. Det är så skönt för oss som föräldrar, att veta att ens barn har god vattenvana. Det är en oerhörd trygghet. 

 

Familjen Stier har en Rectangular 4080 med gaveltrappa och grå mosaikliner.

Vad har ni för råd till den som är sugen på att köpa pool?

– Gör det! En pool ger verkligen ökad trivsel hemma. Tänk igenom projektet innan ni bestämmer er. Vad vill ni ha poolen till? Mitt tips är också att det är värt att lägga lite extra på produkter och maskiner som gör att man vinner tid. Vi hade en tydlig vision: vi ville bada i poolen, inte hålla på och städa den. En poolrobot, till exempel, ger så mycket tillbaka. Det är värt varenda krona.

 

Fakta
Familjen Stiers pool

Modell: Rectangular 4080 (4×8 meter)
Trappa: Invändig gaveltrappa
Liner: Grå mosaik
Utrustningspaket: Trendline och frekvensstyrning
Tillval: Flerfärgad LED-belysning + Wifi, Värmepump Inverter
Pooltak: Symphonie antracit, skjutdörr och förlängningsskenor
Kemikalier: Baquacil