Äga pool
Uppstart av ny pool
Hur mycket poolkemi behöver du?
Tips vid vinterstängning
Vinterstäng poolen
Flocka poolen mot grumligt vatten
Byta sand i sandfilter
Rengör din poolvärmepump
Energismart poolskötsel
Dammsuga poolen
Rengör linern i poolen
Backspola sandfilter
Maskinellt underhåll
Byt från klor till Baqua
Dosera Baqua
Underhåll av poolvattnet
Optimala vattenvärden
Sluta använda klor i poolen
Poolsäkerhet
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Tips vid vinterstängning

När du ska vinterstänga poolen är det några saker vi vill tipsa lite extra om att göra. Under vintern när poolen ligger i vila är det också några saker som är bra att hålla koll på. Instruktionen för hur man vinteriserar poolen hittar du i Artikeln Vinterstäng poolen.

Koppla från säkringen

Var extra noga med att säkerställa att säkringen till poolbelysningen är frånkopplad. Ligger lamporna på poolkanten och tänds av misstag är risken stor att de börjar brinna.

Akta linern

Var försiktig när du demonterar in- och utloppen samt monterar dit vinterpluggarna. Det är lätt att slinta med verktyget och skada linern. Jobba med försiktighet.

Kolla efter läckage

När systemet är tömt på vatten, ställ en behållare under kranarna. Fortsätter det att droppa/rinna är någon av vinterpluggarna eller frysskyddsflaskan monterade otätt. Skulle en vinterplugg läcka finns det risk för att poolen töms på vatten under vintern, något som kan orsaka stora skador.

Observera snötäcket

Håll uppsikt över poolen på vintern. Ser det ut som att snötäcket är lägre över poolen, eller att snötäcket sjunker på den plats poolen är, kan linern ha tagit skada och läcka vatten. Ta då fort bort snötyngden från skyddet, annars kan poolen ta skada.

Använd vinterskydd

Det finns flera olika alternativ för att täcka poolen på vintern, bland annat med vårt vinterstandardskydd eller vinterplåtar. De sistnämnda är mycket tunga och otympliga, varför många drar sig för att använda dem. Vi rekommenderar istället att vårt vinterstandardskydd används. Det är smidigt och enkelt att dra på poolen, och går dessutom att använda som överdrag även resten av året om så önskas.

Borsta av eventuellt pooltak

Om du har ett pooltak och det kommer rikliga mängder snö, borsta av taket med jämna mellanrum. Även pooltak som klarar stora mängder snö kan skadas av snöns tyngd. Framför allt när det börjar bli plusgrader då snön blir tyngre. Tänk även på att du bör borsta bort snön från sidorna av pooltaket, inte bara ovanpå.