Äga pool
Äga spabad
Använd klorfri spakemi
Byta vatten i spabad
Justera pH och alkalinitet i spa
Flocka spabadet mot grumligt vatten
Grumligt/mjölkigt vatten i spabad
Doseringsinstruktioner OxyBox
Rengöra spafilter
Uppstart av nytt spabad
Underhåll och skötsel av spabad
Rengöra rören i spabad
Hur mycket spakemi behöver du?
Inspiration
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Flocka spabadet mot grumligt vatten

Grumligt vatten i spabad kan bero på att det flyter runt små partiklar som inte fastnar i filtret. För att få bort dessa måste man flocka vattnet genom att tillsätta flockningsmedel, till exempel SpaCare Bright & Clear.

SpaCare Bright & Clear 500 ml
SpaCare Bright & Clear 500 ml

Partiklar i vattnet i ett spabad kan komma från flera olika ställen. Det lossnar hudrester och hår när vi badar, damm från badkläder eller kommer från pollen i luften. Detta är inget ovanlig och det är därför spabad i dag är utrustade med filterpatroner som dessa partiklar fastnar i. Detta fungerar vanligtvis utan problem. Dock kan det ibland hända att partiklarna i vattnet är så små att de inte fastnar i filtret. Eftersom partiklarna är så oerhört små är de svåra att se en och en, istället ser vattnet grumligt ut.

För att få bort dessa små partiklar tillsätter man något som kallas flockningsmedel. Ett flockningsmedel gör att de små partiklarna dras till varandra och bildar stora flockor som sedan fastnar i filtret eller sjunker till botten. Vårt flockningsmedel heter SpaCare Bright & Clear och är speciellt framtaget till spabad.

Flocka spabadet med Bright & Clear

  1. Tillsätt 10-15 ml SpaCare Bright & Clear per 1000 liter vatten.
  2. Cirkulationen ska vara igång under och efter tillsättning.
  3. Ta upp och spola av spabadet filter efter cirka 60 minuter. Om vattnet var väldigt grumligt kan du behöva spola av dina filter fler gånger med cirka en timmas mellanrum.
  4. Dammsug vid behov botten i spabadet, exempelvis med vår manuella spadammsugare.