Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Fördelar med att köpa pool tidigt på året

När solen värmer, fåglarna kvittrar och det inte är många veckor kvar till semestern börjar många fundera på att köpa pool. Och visst kan man göra så. Men det finns många fördelar med att köpa och bygga poolen tidigt på året. Här delar vi av oss av våra erfarenheter.

Planeringen tar ofta längre tid än man tror

Många av våra kunder berättar att själva planeringsprocessen inför poolköpet tog längre tid än de trott. Det är många val man står inför och ofta hinner man ändra sig både en och två gånger. Den där linern till exempel, ska den verkligen vara blå? Är inte vit finare till den där rabatten och stenläggningen ni pratat om? Börjar du planera tidigt på året hinner du beställa innan alla andra även om du ändrat dig några (många) gånger.

Kortare leveranstider

Inför semesterperioderna vill alla ha sin pool levererad samtidigt. Det betyder att det kan vara 20 personer före dig i kön för att få sin pool tillverkad. Bestämmer du dig redan tidigt på året kan din pool tillverkas snabbare och du får större möjlighet att styra när leveransen av poolen ska ske. Vill du kanske beställa i februari men få poolen i april? Inga problem.

Ofta bättre priser

Det är vanligt att poolföretag gör prisjusteringar på våren. Köper du din pool innan det handlar du rent teoretiskt sett din pool till fjolårets pris. Det är också vanligt med rabatter och kampanjer, eftersom många pooltillverkare vill få kunder att köpa sina pooler tidigare på året.

Sugen på att köpa pool till fyndpris? Kolla vad vi har för kampanjpooler på lager.

Poolkampanj

Tillgängliga byggare och återförsäljare

Många markentreprenörer har mindre att göra på vinter och tidig vår. Därför ökar chanserna för att du ska kunna boka in grävning och övrigt markarbete vid tillfälle som passar dig. Det brukar också vara lättare att få hjälp med kort varsel om det skulle behövas.

Miami Pool Miljöpool, 4x8 meter med hörntrappa och sandfärgad mosaik liner
Ju torrare och kallare det är i marken, desto mindre skada gör eventuella maskiner. På så sätt ökar chanserna för en grön och fin gräsmatta till sommaren.

Bra förutsättningar

Jämför man med hösten är det ofta torrare i marken tidigt på året. Ju blötare det är desto större är risken för att maskiner och dylikt förstör eventuell gräsmatta. Har du dessutom så pass tur att det är ytlig marktjäle kan tomten klara sig nästan helt utan skador trots att det körts stora maskiner där.

Slipp stressa

Börjar du planera i tid och beställer din pool tidigt har du ofta gott om tid på dig att färdigställa bygget innan det är 25 grader varmt och badväder ute. För såsom det ofta är med stora projekt och byggen kan det alltid hända oväntade saker som gör att bygget drar ut på tiden. När du inte känner att poolen måste bli klar, helst redan i förra veckan, så minskar både din och andras stress och upplevelsen av poolbygget kommer att bli mycket trevligare.

Miami Pool Eight 4671 åttaformad pool
Känslan av att ta första doppet när sommarsolen på riktigt börjar värma, det är ren magi.

Bada första varma dagen

När så äntligen värmen kommer och dina grannar kliar sig i huvudet, börjar fundera på pool, väntar på leveranser och sliter sitt hår för att inte en enda grävare i hela länet kan komma och gräva en grop. Ja, då tar du första doppet, lägger dig i en solstol och känner lugnet.

Funderar du på något eller vill du ha hjälp av en poolexpert?
Kontakta din lokala återförsäljare i dag.

Återförsäljarkarta