Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Försäkra din pool

Det är viktigt att du ser över din hemförsäkring i samband med att du skaffar pool. För ett fullgott skydd krävs ofta tilläggsförsäkringar till den vanliga hemförsäkringen. Många försäkringsbolag vill dessutom att du meddelar dem innan poolen börjar byggas.

Pooltak Praktik Diamant pool tak Miami Pool

Med en bra hemförsäkring står du trygg om något skulle hända med din pool. Eftersom det finns väldigt många försäkringsbolag i dag är det dock svårt att specificera exakt vad en bra hemförsäkring ska heta eller innehålla för att den ska ge dig som poolägare maximalt skydd. Här har vi listat några saker du bör titta lite extra på hos ditt försäkringsbolag innan du börjar bygga din pool.

Ring innan du börjar

När du bestämt dig för vilken pool du ska ha och godkänt poolofferten bör du ringa ditt försäkringsbolag direkt. Många av försäkringsbolagen vi talat med vill få information om poolens värde och uppskattade installationskostnader innan bygget påbörjas.

Maskinskada

Maskinskada, till exempel om värmepumpen går sönder, ingår i regel i alla grundförsäkringar. Dock är dessa kostnader ofta små i förhållande till de större skador som kan ske på själva poolen, varför du ändå bör teckna tilläggsförsäkringar.

Tillägg ofta nödvändigt

När vi har gjort vår kartläggning har det visat sig att i princip alla försäkringsbolag vi talat med kräver att kunderna ska ha tecknat någon form av tilläggsförsäkring för att poolen och tomten ska vara helt försäkrade. Vi rekommenderar därför att du ringer till ditt försäkringsbolag och kollar vad just de kräver. En tilläggsförsäkring krävs i regel för att du ska få ersättning vid plötslig, oförutsedd händelse. Till exempel om du skulle råka ha sönder linern när du gör rent poolen.

Glöm inte tomten

När du pratar med ditt försäkringsbolag, var noga med att kontrollera vad som ingår i försäkringen. Det finns exempel där kunder haft en tilläggsförsäkring för själva poolen, men inte för tomten. Vid en eventuell olycka kan det då bli så att försäkringsbolaget inte ersätter skador på tomten, eller i värsta fall huset, om något händer med poolen. Då det kan vara stora kostnader i samband med grävning och dränering rekommenderar vi att du ser till att du har en försäkring som även täcker tomten och intilliggande byggnader.

Se upp för åldersavdrag

Var noga med att fråga ditt försäkringsbolag vad de har för åldersavdrag. Har du otur har försäkringsbolaget ett mycket högt åldersavdrag som gör att du får en mycket låg ersättning vid eventuell skada eller olycka.

Ta dig tid att jämföra

Vår kartläggning visar att de större försäkringsbolagen ofta har de bästa villkoren. Det skiljer dock mycket mellan både innehåll och premien för en komplett försäkring för pool och tomt. Med andra ord kan du tjäna mycket pengar genom att jämföra olika bolag.