Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Bra baddjup i pool
Fördelar med att köpa pool tidigt på året
Välj färg på liner
Köpa specialdesignad pool
Sex anledningar att bygga pool på hösten
Välj en svensk miljöpool
En poolstomme i världsklass
Så fungerar en pool
Försäkra din pool
Markpool eller ovanmarkpool − vad är skillnaden?
Behöver man bygglov för pool?
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Köpa specialdesignad pool

Drömmer du om att köpa en pool som är specialdesignad för dig? Då har du hittat rätt. Vi på Miami Pool har tillverkat svenska kvalitetspooler i över 50 år. Eftersom vi har en egen konstruktör och tillverkar poolerna själva i Timrå kan vi hjälpa dig skapa den specialdesignade poolen just du vill ha*. Men kom ihåg att det är en tidskrävande process och att du bör vara ute i mycket god tid.

Med en specialdesignad pool avses en pool vars form eller design inte finns i vårt sortiment. Det kan till exempel vara en pool som ser ut som en triangel eller som har en sittbänk efter hela långsidan.

Steg 1: Kontakta återförsäljare

När man ska göra en specialdesignad pool rekommenderar vi att man börjar med att kontakta en lokal återförsäljare. Innan du gör detta är det lämpligt om du hunnit fundera något på ungefär hur du skulle vilja ha din specialdesignade pool. Två frågor som är bra att ha svar på redan i detta skede är hur stor ska den vara och vad ska den ha för form. Har du en ungefärlig plan kan din återförsäljare komma med tips och råd, samt hjälpa dig kontrollera om din specialdesignade pool är möjlig att tillverka.

Steg 2: Hembesök

Efter en första kontakt med en lokal återförsäljare är det bra att boka in ett möte och ett kostnadsfritt hembesök. Vid ett hembesök tittar återförsäljaren på tomten och dess förutsättningar. Det kanske är så att poolen lämpar sig bäst att placeras på ett annat sätt än du initialt tänkt eller att den måste göras mindre för att passa på tomten. Eftersom en pool är en stor investering är det alltid bra att ta hjälp av en poolåterförsäljare så tidigt som möjligt för att säkerställa att allt blir rätt och precis såsom du vill ha det.

Steg 3: Skiss

Efter att återförsäljaren gjort ett hemsök och kontrollerat att drömpoolen passar tomtens förutsättningar är det dags att göra en mer ordentlig skiss. Under hembesöket kan återförsäljaren hjälpa dig med detta om du vill. Ni går då igenom några av dessa punkter: poolform, storlek, om poolen ska vara nedgrävd eller ovan mark, färg på liner, typ av nedgång i poolen, belysning, typ av poolskydd och placeringen på tomten.

Steg 4: Kontroll

När vi får din skiss av återförsäljaren börjar vår konstruktör titta på den för att avgöra hur den ska produceras och byggas. Vissa specialdesignade pooler kanske till exempel måste gjutas runt om eller ha en platssvetsad liner. Om vi bedömer att poolen går att tillverka kan du beställa den, varpå ett omfattande arbete hos oss påbörjas. I detta skede betalas även handpenningen (25% av ordervärdet) som krävs vid specialdesignade poolordrar.

Steg 5: Planering och tester

Konstruktören börjar med att skapa en ritning du får godkänna innan vi går vidare. Efter detta ”byggs poolen” detalj för detalj i ett 3D-program. Här får vi ut varenda plåt, mutter och bult som behövs för att bygga just din drömpool. När detta är gjort provbygger vi ofta en eller flera delar av poolen för att säkerställa att den speciallösning som gjorts fungerar i verkligheten. På så sätt kan du känna dig trygg med att du får en specialdesignad pool som verkligen kommer att fungera även utanför drömvärlden. Denna process är mycket tidskrävande och kan ta flera veckor. Därför planerar och producerar vi enbart specialdesignade pooler mellan september och mars. Det är alltså viktigt att du är ute i god tid om du vill ha en specialdesignad pool.

Steg 6: Produktion

Efter detta, om inget behöver korrigeras, påbörjas själva pooltillverkningen och alla poolplåtar tillverkas i maskinen. Samtidigt börjar alla lösa produkter till din pool att packas på lagret, bland annat sandfilter, poolpump och värmare. När poolen är klar och alla detaljer packade lastas de på en lastbil och körs direkt hem till dig. Sedan är det bara att börja bygga!

 

* Vi kan tyvärr inte skapa alla typer av specialdesignade drömpooler. Till exempel kan vi inte göra friformspooler helt för ovanmarksmontage eller pooler med väldigt små radier. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information.

 

Vill du ha mer inspiration?

Beställ vår poolkatalog via knappen nedan eller läs våra rekommenderade artiklar.

Beställ Poolguiden