Äga pool
Uppstart av ny pool
Hur mycket poolkemi behöver du?
Tips vid vinterstängning
Vinterstäng poolen
Flocka poolen mot grumligt vatten
Byta sand i sandfilter
Rengör din poolvärmepump
Energismart poolskötsel
Dammsuga poolen
Rengör linern i poolen
Backspola sandfilter
Maskinellt underhåll
Byt från klor till Baquacil
Dosera Baquacil
Underhåll av poolvattnet
Optimala vattenvärden
Sluta använda klor i poolen
Poolsäkerhet
Äga spabad
Inspiration
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

Sluta använda klor i poolen

Varför har man klor i poolen? Det är ju egentligen för starkt både för poolen och de som badar. Röda ögon, grönt hår och den starka doften är bevis på detta. Baquacil är en helt klorfri poolkemikalie som ger klart och hygieniskt poolvatten utan klorets bieffekter.

Röda ögon efter bad i klorpool

Är du en av de som får röda ögon eller utslag på huden efter att du badet i en pool med klor? Du är inte ensam. Klor är en mycket stark kemikalie som används för desinfektion av bland annat poolvatten. Eftersom klor är så starkt är det också skadligt fös oss som badar. Just röda ögon, utslag eller svidande slemhinnor i näsan är vanliga bieffekter av att ha badat i en klorpool. Om detta sker någon gång om året efter ett besök på det lokala badhuset är det kanske en sak, men i en privat hemmapool, där barnen kanske badar flera timmar om dagen på sommaren, är klor rent olämpligt.

Klor skadligt för poolen

Klor är inte bara starkt mot huden, det är starkt mot poolen och andra material också. Höga halter av klor i vattnet har en frätande effekt på poolduken och kan på sikt göra att linern bleks. Det kan även hända att badkläder bleks eller att resåren förstörs efter bad i en pool med mycket klor. Med klor i din egen pool förkortas alltså livslängden på dina produkter helt i onödan.

Byt till Baquacil

Har du klor i din pool idag rekommenderar vi därför att du byter till den klorfria kemikalien Baquacil. Baquacil ger inga hud- eller ögonirritationer, ingen blekning av hår eller badkläder och har ingen frätande effekt på poolen. Ytterligare en fördel är att du kan vattna med backspolningsvattnet om du har Baquacil i poolen. Det är en stor fördel, inte minst nu när det blir allt vanligare med bevattningsförbud.

Enkelt att använda

Baquacil är, till skillnad från klor, långtidsverkande och kräver bara en enkel kontroll en gång i veckan och påfyllnad några gånger per säsong. Baquacil är alltså både enkelt att använda och ger ett mer långsiktigt bakterieskydd än klor. Om du beslutar dig för sluta med klor i poolen kommer du att överraskas av hur lättskött det blir med Baquacil. Gör som tusentals andra och upplev nöjet med att bada i en klorfri pool du också.

Köp Baquacil fraktfritt hos din lokala återförsäljare.

Öppna återförsäljarkartan