Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Så väljer du belysning till trädgården
Skapa en inbjudande utemiljö med trädgårdsbelysning
”Man har poolen till mer än att bara bada i”
”Att välja tak till poolen var en självklarhet”
”Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt”
Välja pooltak
Klorfri pool med Miami Pool och Baqua
Poolmodeller för olika tomter
Pool i alla typer av trädgård
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

”Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt”

Hos familjen Ene på Alnön utanför Sundsvall är det inte långt till stranden. Trots det valde familjen att skaffa en pool. Varför? Möjligheten att kunna svalka sig direkt hemma på tomten utan att behöva packa ihop alla barn och åka ner till stranden. Valet föll på Miami Pool bland annat tack vare den lokala anknytningen och den moderna poolstommen.

 

Familjen Ene har en Rectangular 3565 (3,5×6,5 meter) med hörntrappa i plåt och blå enfärgad poolliner.

Varför bestämde ni er för att skaffa pool?

– Vi har en tomt i söderläge och har verkligen sol hela dagen. Det blir väldigt, väldigt varmt, framför allt på sommarhalvåret. Därför kände vi att vi behövde någonstans att svalka oss. Vi bor visserligen på en ö och har bra stränder man kan åka till. Men man har inte alltid lust att ligga på stranden hela dagen, ibland vill man bara kunna svalka sig hemma. Därför bestämde vi oss för att skaffa pool.

Hur gick ni tillväga när ni bestämt er för att bygga pool? 

– Första steget var att rita upp allt såsom vi ville ha det. All dokumentation, bygglov för uterum och så vidare. Poolen var en del i ett större projekt. Vi har byggt nytt uterum och en ganska stor altan där vi fällde in pool, spabad och utedusch. Vi bestämde oss kring årsskiftet, sedan gick det ganska fort. Vi kollade på alla möjliga tänkbara varianter av pooler: glasfiber, pooler med trästomme, stålpooler med mera. Vi kollade verkligen på jättemånga olika alternativ innan vi bestämde oss för en Miami Pool. 

Varför valde ni Miami Pool?

– Miami Pool känns tryggt och bra i och med den lokala anknytningen och den svenska tillverkningen. Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt egentligen. Vi har även grannar som rekommenderat Miami Pool. Det som stack ut med Miami Pool var att de hade en modern stomme som passade bra för oss eftersom den går att ha delvis ovan mark. Det kändes tryggt och bra ur det perspektivet. Och att vi kunde maximera storleken vi ville ha tillsammans med pooltak. Det fanns många bra anledningar, helt enkelt. 

 

Från det nybyggda uterummet kan familjen gå rakt ner i poolen via den inbyggda hörntrappan.

Vad har ni för pool?

– Vi har en pool som är 3,5 x 6,5 meter med hörntrappa. Just hörntrappan blev väldigt bra. Man går rakt ut från uterummet och rakt ner i poolen via trappan. Det ger en väldigt inbjudande miljö. Våra tvillingar på 8 år gillar också trappan. Det är bra att de har någonstans att sitta också, när de inte orkar simma och leka mer. 

 

Familjen har pooltak Symphonie med antracitfärgad aluminiumprofil, förlängningsskenor 3 meter och en skjutdörr.

Ni har pooltak, varför valde ni det?

– Det var en självklarhet att vi skulle ha tak av den enkla anledningen att det är så fantastiskt att kunna se belysningen på poolen på kvällen. Det är smidigt också såklart, men just att kunna tända upp poolen när det är mörkt är så häftigt. Ljuset man får med två lampor och den blå linern ger riktig utomlandskänsla. 

– En bonus med pooltaket är att man kan skjuta upp en lucka vid trappan och kliva ner och bada under taket. Tillsammans med placeringen av hörntrappan blev taket riktigt bra. Vi är supernöjda med resultatet. 

Ni har en frekvensstyrning till pumpen, hur fungerar det?

– Vår återförsäljare rekommenderade att vi skulle skaffa en frekvensstyrning för att få en effektivare drift av pumpen. Det gör att vi sparar pengar och får lägre energiförbrukning. Man tjänar in pengarna på styrningen fort i och med att pumpen får en effektivare drift. Det kändes som ett självklart val. 

Vad använder ni för kemikalier i poolen?

– Vi använder Baquacil. Det fungerar verkligen väldigt bra. Jag var skeptisk till en början, man tänker ju att man måste använda klor. Men poolen blir väldigt lättskött med Baquacil. Det luktar inte klor och vattnet blir väldigt rent och klart.

 

Med Baquacil i poolen hålls vattnet kristallklart och rent utan klorets alla bieffekter.

Hur sköter ni om er pool?

– Vi lägger väldigt lite tid på poolskötseln i och med att vi har en poolrobot. Jag slänger ju bara ner den, kollar vattenvärdena någon gång i veckan och backspolar någon gång i månaden. Vi pratar ju att jag bara lägger några minuter i veckan. Det är antagligen inte ens en kvart i veckan. Det är väldigt lite. Men det är ju tack vare roboten. 

Vad har du för tips till de som funderar på pool?

– Om du nu ska köpa en pool, då ska du ha en robot. Det är så himla värt det. Det är så man kan njuta av poolen. Då badar man ju mer också när man vet att det är enkelt med en ren pool. Tänk också på att vara ute i god tid. Alla poolbyggare får väldigt mycket att göra på sommaren.

– Och om du har möjlighet, kombinera poolområdet med en utedusch. Det är jätteskönt att duscha ute och sedan hoppa i poolen!

 

Fakta
Familjen Enes pool

Modell: Rectangular 3565 (3,5×6,5 meter)
Trappa: Hörntrappa i plåt
Liner: Blå enfärgad
Utrustningspaket: Trendline
Pooltak: Symphonie, antracit, förlängningsskenor 3 meter och skjutdörr.
Kemikalier: Baquacil