Äga pool
Äga spabad
Inspiration
Så väljer du belysning till trädgården
Skapa en inbjudande utemiljö med trädgårdsbelysning
”Man har poolen till mer än att bara bada i”
”Att välja tak till poolen var en självklarhet”
”Det är ganska fantastiskt att man kan handla en pool lokalt”
Välja pooltak
Klorfri pool med Miami Pool och Baquacil
Poolmodeller för olika tomter
Pool i alla typer av trädgård
Köpa pool
Köpa pooltak
Vanliga frågor om pool

”Man har poolen till mer än att bara bada i”

När familjen Thorsén köpt sitt hus satt de på altantrappan och drömde om en pool. Flera år senare blev drömmen verklighet och deras medelhavsinspirerade poolområde får en nästan att tappa andan. Därför är det kanske inte heller så konstigt att Katarinas främsta tips till den som tänker skaffa pool är att inte ha för bråttom och att ta till extra för poolmiljön.

 

Den vita, putsade muren och medelhavsväxterna sätter tonen för Familjen Thorséns medelhavsinspirerade poolområde.

När bestämde ni er för att bygga pool?

– I vårt tidigare hus hade vi en Miami Pool. När barnen var små köpte vi ett nytt hus och flyttade ut på landet. Vi bytte helt stil på huset, men det enda vi saknade från gamla huset var poolen. Tyvärr hade vi inte råd då, men vi brukade sitta ute på altantrappan med en kopp kaffe och fantisera om att bygga en stor pool på tomten. Under den här perioden reste vi en del och förälskade oss i medelhavsstilen med vita, putsade murar och blå portar. Så när vi äntligen fick möjlighet att bygga poolen visste vi redan att det inte bara skulle bli en pool utan en hel utemiljö med medelhavstema, berättar Katarina.

 

Miami Pool stensarg poolmiljö uteplats
Familjen Thorsén har en Rectangular 4×8 meter med Roman End-trappa, grå mosaikliner, rostfria detaljer och ljusgrå stensarg.

Varför valde ni en Miami Pool?

– Vi visste från början att vi ville bygga poolen själva och bara ta in hjälp med grävningen. Innan vi bestämde oss tittade vi på väldigt många olika alternativ och var egentligen mest inne på att köpa en färdig balja, typ en glasfiberpool eller dylikt. Men det fanns inte riktigt någon med måtten vi ville ha eller så blev de alldeles för dyra. Då föll valet på Miami Pool istället eftersom det var så enkelt att bygga poolen. Man behövde inte gjuta och man kunde bygga hela poolen själv trots att man inte var hantverkare. Den lokala återförsäljaren hade dessutom kampanj, så det blev billigare än hos många av konkurrenterna i samma kvalitetsklass när man började jämföra vad som ingick i offerterna.

Blev poollivet som ni tänkt er?

– Ja, absolut. Våra barn var 14 och 16 när poolen var klar, och då var det guld värt. Jag har aldrig gillat att behöva packa ihop en massa grejer och åka iväg till stranden. Jag vill hellre vara hemma och pyssla i trädgården och ta ett dopp mellan varven. Dessutom kunde ju barnen bada och stoja hela dagarna bäst de ville medan jag fick pyssla med mitt. Det var helt perfekt! Nu är ju barnen vuxna och utflyttade men de kommer hem i tid och otid med sina vänner och vill bada, så vi får sällan vara själva där ändå, säger Katarina och skrattar.

 

poolmiljö trädgård med pool
Med en pool hemma kan du pyssla och jobba i trädgården och belöna dig med ett dopp mellan varven.

Vad är det bästa med att ha pool?

– Jag tycker faktiskt att en av de bästa sakerna är själva poolmiljön och den glädjen den ger en. Jag är en riktig inredningsnörd, så jag kan sitta och titta ut över poolen i säkert 30 min bara för att det är så himla vackert. Men annars är det just det här att man slipper packa en väska och åka iväg. Du kan ligga där och sola i en timme om du har en timme över. Det är ju inte alltid man har den där tiden att åka iväg.

– Vi kan ju ligga där vid poolen från morgon till kväll också, men just det där att kunna nyttja de korta stunderna som blir lite här och där är suveränt. Och som för oss, min man vill gärna ligga hela dagen men det blir jag tokig av. Med poolen hemma kan han ta det lugnt medan jag får pyssla i trädgården, på så sätt blir alla nöjda och glada.

 

pool sommar grilla
Familjen Thorsén spenderar mycket tid vid sin pool. De står ofta där och grillar och älskar att servera middagarna ute.

Vad har ni för tips till folk som är sugna på att skaffa pool?

– Att inte ha för bråttom. Tänk att du bara gör det här en gång. Vill du ha den där romerska trappan så lägg på de pengarna. Det är värt det. Tänk igenom saken ordentligt, och ta gärna till i storlek. Om ni har barn som ska plaska runt och leka så är det värt att ta till lite. Utgå från behovet, helt enkelt.

– Och ta till för den extra miljön. Gör plats för matgrupp, solstolar och så vidare så att ni verkligen kan nyttja poolen för att titta på den och njuta runt den när ni sitter ute och äter eller umgås med familj och vänner.

 

sommarkväll uteplats poolmiljö miami pool
Att ta till extra för poolområdet är ett av Katarinas tips. Här skulle man vilja sitta och äta middag hela sommaren.

Hade ni gjort något annorlunda om ni fått göra om allt?

– Ja, jag hade gjort poolområdet ännu större. Vi hade också satsat på ett riktigt pooltak för att slippa plåtar på vintern och för att få längre poolsäsong. Vi valde bort det för att vi tyckte att de var fula och lite väl dyra, men såhär i efterhand hade det nog varit värt det. Nu kan vi inte skaffa ett eftersom muren runt poolen står för nära.

 

poolbelysning tänd pool Miami Pool
Även på hösten sitter familjen Thorsén ute vid poolen och njuter av kvällen.

Hur lång poolsäsong har ni?

– Vi har poolen igång till ganska sent på hösten. Vi stänger av värmen i slutet av september, men sedan har vi poolen igång med cirkulation och belysning ytterligare någon månad. Det har vi märkt nämligen, att man har poolen till mer än att bara bada i. Det är så vackert att ha den tänd på höstkvällarna så vi drar av poolskyddet även fast vi inte ska bada. Det är så härligt att bara sitta vid poolen och njuta av vattnet och miljön.

 

Fakta
Familjen Thorséns pool

Modell: Rectangular 4080 (4×8 meter)
Trappa: Roman End
Liner: Grå mosaik
Utrustningspaket: Proline
Tillval: Rostfria detaljer och belysning
Kemikalier: Baquacil